מרכיבי הבר הביתי המשודרג (בהקמה)

לכל קוקטייל יש את הדרישות שלו. וצריך להחזיק סוגים שונים של ליקרים, תזקיקים ומוצרים שונים.
אני אנסה לרכז כאן את כל סוגי המוצרים שמוזכרים בבלוג (בסוגריים את מה שיש לי) וגם כמה שנמצאים אצלי ב-Wishlist. בנוסף אחלק אותם לקטגוריות ואתן טווח מחיר.

וודקה
תזקיק אלכוהולי המופק בעיקר מדגנים או תפו"א. ההבדל בין רמות האיכות מתבטא במספר זיקוקים וסינונים (כ).
☑ סטנדרט- הרמה הבסיסית (70-100 שח) [Smirnoff אדום (40%)- ארה"ב]
☑ פרמיום- הרמה השניה (120-170 שח) [Stolichnaya Gold, Russky Stansart- רוסיה]
☐ סופר פרמיום- הרמה הכי גבוהה (190-300 שח)
☑ וודקה ציטרון- ניחוח לימון [Absolut (שבדיה)]
☑ וודקה תפוח [Smirnoff ירוק (ארה"ב)]
☑ Zubrowka -וודקה פולנית מתובלת המכילה בין השאר עשב בעל שם זהה שמשמש מאכל לביזונים (כ-70 שח)

ג'ין
תזקיק אלכהולי המופק מדגנים ומתובל בתערובת עשירה של תבלינים בהם מורגש במיוחד הערער (ג'ינפר ומכאן שמו) (כ).
☑ ג'ין לונדוני יבש- סוג הג'ין הנפוץ (80-100 שח) [Gordon`s, Beefeater (בריטניה)]
☐ ג'ין  Old Tom - בעל טעם מתוק יותר
☑ Plymouth - סגנון ג'ין מאיזור פלימוט' בבריטניה (כ-100 שח) [Plymouth Original (בריטניה)]
☑ Bombay Sapphir- ג'ין מודרני בעל תערובת תבלינים עשירה של כעשרה תבלינים (בריטניה, כ-160 שח)
☑ Hendrick`s- ג'ין מודרני בעל תערובת הכוללת בנוסף לתבלינים גם תמציות מלפפון וורדים (סקוטלנד, כ-230 שח).
☐ חנייבר- תזקיק הולנדי מתוק\מר. המקור של הג'ין.

רום 
תזקיק אלכוהולי המופק מקנה סוכר או שאריות מתעשית הסוכר (מולאסה). לעיתים רבות מתובל ומיושן בחביות. לכל ארץ סיגנון מיוחד להפקת רום וטעם שונה (כ\ל).
☑ Blanco- עובר ישון קצר אך אינו מתובל. מסונן להוצאת הצבע (70-150 שח) [Becardi Soperior (פורטו ריקו), Havana Club Anejo Blanco (קובה)]
☑ Gold- עובר ישון קצר כמו הלבן אך אינו מסונן ולעיתים אף נצבע בכרמל (100- 200 שח) [Becardi Gold (פורטו ריקו)]
☑  Gold Spiced- רום המושרה בתבלינים בתקופת הישון. לרוב אינו עובר ישון נוסף. [Captin Morgan Gold Spiced (ג'מייקה)]
☑ Dark/Black- רום מתובל ומיושן לתקופה נוספת של מספר שנים בחביות עץ- הדומה ביותר בטעמו לרום המקורי. [Captin Morgan Black (ג'מייקה), Becardi Black(פורטו ריקו)]
☑ Agricol- רום המופק מקנה הסוכר עצמו ללא תערובות מולאסה. [St James royal ambre (מרטיניק)]
☐ Dmarra- רום המופק בגיאנה- המקור לסוכר דמררה.

טקילה 
תזקיק המופק מקקטוס הנקרא אגבה כחול הגדל במקסיקו (דא).
☑ Palata/ Blanco- לא עובר ישון או תיבול (90-180 שח) [ Sauza Blanco ,Jose Cuervo Blanco]
☐ Oro/ Gold- טקילה לבנה מעורבת עם ראפוסאדו.
☑ Reposado- עוברת ישון קצר של בין חודשיים לשנה [Sauza Hornitos]
☐ Añejo- מיושנת בין שנה לשלוש שנים בחביות עץ.
☐ Extra Añejo- סגנון חדש של טקילות- מיושנות מעל שלוש שנים. המחיר בהתאם.


וויסקי
תזקיק דגנים העובר הלטטה (יבוש בחום) לאחר ההשריה. מיושן בחביות. לכל מזקקה ומותג יש את הסגנון והטעם שלה (לכן קשה לחלק לקטגוריות וגם כשמתחילים מגיעים לתתי ותתי תתי קטגוריות, אבל ננסה) (כ* מלבד פינישים ביין).
שני סוגים ראשיים- Single Malt: תערובת של אותו וויסקי מכמה שנתונים. Blended: תערובת של כמה סוגי וויסקי שונים.
☑ Scotch- וויסקי סקוטי, מחולק גם הוא לארבע קטגוריות שהם ארבעת האיזורים הראשיים בסקוטלנד, לכל אחת סגנון שונה, הלטטה בשריפת כבול- אדמת ביצה שנותנת טעמים יחודיים וישון בחביות עץ, לעיתים רבות חביות בהן יושן יין בעבר. [בלנדד-Johnnie Walker, Chivas Regal. סינגל-(Laphroaig (islay]
☐ Irish- וויסקי אירי- זיקוק בדודי נחושת, ישון בחביות עץ.
☑ Bourbon- וויסקי אמריקאי דגן העיקרי הוא תירס ולכן לעיתים מתוק יותר. ישון בחביות נירוסטה. [Four Roses]
☐ Tennessee- וויסקי אמריקאי שעובר סינון דרך מסנני פחם מיוחדים.
☑ Ray- וויסקי אמריקאי או קנדי המיוצר מתערובת בה שיפון הוא הדגן העיקרי. [Jim Beam Ray]
☐ Canadian- וויסקי קנדי, דומה מאוד לאמריקאי, מיושן בחביות בורבון ולרוב מוסיפים לו קרמל.

ברנדי
תזקיק פרי. מיושן בחביות. לארצות מסוימות ישנו ברנדי בעל סגנון (לרוב זני הפרי) ושם המייחד אותו מהשאר.
☑ ענבים- [Carmel 100 (ישראל)]
☐ תפוחים

יין

יינות מתובלים
משקה אלכוהולי על בסיס יין מחוזק באלכוהול בתוספת תבלינים, צמחים שונים וסוכר. הסגנון הצרפתי נחשב יבש ומריר ובד"כ לבן ואילו הסיגנון האיטלקי נחשב למתוק ועשיר ובד"כ אדום. כדאי לשמור בקירור לאחר הפתיחה (דא).
☑ וורמוט יבש- יין מתובל לא ממותק (או ממותק פחות) [ Martin Extra Dry (איטליה)]
☑ וורמוט לבן\מתוק- יין מתובל ומחוזק בתוספת סוכר [Cinzano Bianco (איטליה)]
☑ וורמוט אדום- סוג של וורמוט מתוק [Martin Rosso (איטליה)]
☐ Dubonet- יין מתובל מחוזק לבן\ אדום. כאשר האדום מתוק יותר (צרפת) (לכ)

תזקיקי אניס
☐ ארק
☐ Abisante
☐ Absinthe
☐ Pranod
☐ Sambuka
☐ Anistte

ליקרי עשבים
☐ Jagermeister
☑ Campari- אפריטיף עשבים (איטליה, כ-150 שח) (דא).
☐ Benedictin
☐ Galliano
☐ Chartreuse- (לכ)
☐ Lillet Blanc- יין מתובל אדום\ לבן. (לכ)
☐ Ramazzotti- (לכ)

ליקרי פירות שונים ושנאפס
☑ שנאפס אפרסק [ Teichenné (ספרד), 50 שח]
☑ ליקר מלון [ Teichenné (ספרד), 50 שח]
☑ ליקר תפוחים [ Teichenné (ספרד), 50 שח]


ליקרי הדרים
☑ Tripel Sec- שם גנרי לליקר תפוזים יבש [טריפל סק בנימינה (ישראל)].
☑ Cointeraou- ליקר תפוזים יבש (צרפת) (כ).

ליקרי פירות יער
☑ Cream de Casis- שם גנרי לליקר פירות יער [קסיס בנימינה (ישראל)].

ליקרי אגוזים
☑ Amaretto Disaronno- ליקר שקדים (איטליה)
☐ Frangelico- ליקר אגוזי לוז

ליקרי שמנת

ליקרי שוקולד

ליקרים אחרים

בירה

מרירים (Bitters)
☑ Angostura Aromatic-
☑ Angostura Orange-

תבלינים
סוכר
אבקת סוכר
מלח
פלפל

רטבים וסירופים
☑ סירופ סוכר- בישול של מים וסוכר ביחס שווה (1:1) עד לקבלת סירופ אחיד.
☑ סירופ סוכר מחוזק\ עשיר- בישול של מים וסוכר ביחס כפול (2:1) עד לקבלת סירופ סמיך ומתוק בהרבה מהסירופ הרגיל.
☑ מי דבש- ערבוב מים רותחים עם דבש ביחס שווה.
☑ סירופ רימונים
אורוז'ה (סירופ שקדים)- סירופ ארומטי של תמצית שקדים ותפוזים.
☑ טבסקו אדום- רוטב חריף מפלפל צ'ילי.
☑ רוטב ווסטרשייר- רוטב אנגלי במקור, מורכב מציר דגים ותבלינים שונים.

מיצים ותוספות שונות
☑ מים
☑ מיץ לימון טרי
☐ מיץ ליים טרי
☑ מיץ תפוזים טרי
☑ מיץ אשכוליות טרי
☑ מיץ חמוציות
☑ סודה\ מים מוגזים
☑ מי טוניק
☑ קולה
☑ ספרייט

כשרויות:

(כ)- מוחזק ככשר. (דא)- כשר רק עם אישור כשרות על הבקבוק. (\ח)- חלבי. (לכ)- לא כשר בוודאות. (ל)- לא ידוע ולכן אסור.
את עידכוני הכשרות אני לוקח ממספר אתרים ברשת, חלקם נראה שמקפיד על דברים מסויימים וחלקם על אחרים.
בי"ד לונדון-חיפוש
רבנות שיקאגו-רשימה
Star-K
ארה"ב
רבנות אוסטרליה
רבנות גרמניה
ראש מדור משקאות חריפים ברבנות ירושלים
אתר יותר מעודכן שלו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה