יום שני, 13 בפברואר 2012

פתיחה


מבוא:
אני מניח שהחוויה הזו מוכרת לכולם. אתה יוצא לעוד ערב עם חברים. קצת לדבר, להתעדכן, לשמוע מוזיקה טובה.
מתיישבים. מקבלים תפריט ארוך. העיניים עוברות על רשימות של שמות- תזקיקים וקוקטיילים.
אולי היום לא נזמין שוב פעם את אותה בירה - זו מחשבה שכמעט תמיד עולה.
אבל מה כן?
אין שום דרך לדעת מה הטעם או הצורה של כל משקה, ובמחיר של שתי בירות אנחנו לא רוצים להמר על חלק מההנאה שלנו מהערב.

ככה אני התחלתי להתעניין ולהישאב לעולם הקוקטיילים.
עניין אותי לטעום את המשקאות אסתטיים האלה (שהמראה שלהם הרבה יותר חי משל כוס בירה, עם כל הכבוד), אבל אחרי שאתה מחשב שיקולי מחיר, ותדמית (שאני אסתכן בלקבל ולהראות עם משקה ורוד בכוס מרטיני באמצע הפאב? כולם מכירים אותי פה....) אתה תמיד חוזר לבירה הרגילה והטובה שלך (ואני לא נגד).

למזלי האינטרנט מספק את כל האינפורמציה שצריך ולאט לאט התחלתי לתרגם מתכונים ולנסות להכין כל מני קוקטיילים באירועים חברתיים קטנים בלי ציוד ועם מגבלות תקציב (בכל זאת הייתי סטודנט). במהלך הזמן החל להבנות לי מאגר של קוקטיילים מתורגמים שמהווה את הבסיס לבלוג הזה.

קיימים בלוגים רבים על קוקטיילים באנגלית אבל איכשהו, למרות הפריחה שחווה עולם האלכוהול בארץ לאחרונה, לא רואים אנשים מזמינים קוקטיילים בבארים ומעטים הברמנים בארץ שיודעים להכין קוקטייל כמו שצריך (וחלקם לא יודע אפילו למזוג בירה כמו שצריך...). לכן אפילו כדאי להשקיע לנסות להכין את המשקאות שלנו לבד.

מטרת הבלוג להנגיש את עולם הקוקטיילים לכולם (קצת כמו שקורה לבישול), ולהראות שכל אחד יכול - בלי הרבה מאמץ-  להפיק משקאות מושקעים.
אני מתכוון להעלות הרבה מתכונים ולתת רק תכלס- להסביר על המצרכים, שיטות ההכנה, קישוטים ואולי קצת מידע נוסף על כל קוקטייל.

מבנה כל פוסט:
כל מתכון יחולק לפי: סוג המשקה, סוג הכוס, בסיס מוביל, טעם וצבע.
אני מצלם את כל המרכיבים של המשקה וכן את המשקה המוכן עצמו.
תופיע רשימת המצרכים והכמויות בהם השתמשתי (המותגים יופיעו בסוגריים).
על מצרכים או בסיסים לא מוכרים אני רוצה לעשות פוסט נפרד שיקושר למתכון.
לבסוף אני אכתוב את הערות שלי וכן הערות שנראו לי חשובות בכדי להכין את המשקה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה