יום ראשון, 1 באפריל 2012

Daquiri-או: הזקן והתות בננה

1.5 מנות רום לבן מפורטו ריקו (Bacardy superior)
0.5 מנה מיץ לימון
0.25 מנה סירופ סוכר (1:1).
כתר סוכר וגלגל\תלתל לימון לקישוט


באנגלית: דקירי
קטגוריה: קוקטלים קלאסיים\ סאוור
אלכוהול מוביל: רום
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: חמוץ\מתוק
צבע: לבן אטום



משקה קלאסי מסוף המאה ה-19. נקרא על שם עיירה בקובה בה הופק המשקה לראשונה. בעיירה היה בר אמריקאי ששירת כורי ברזל אמריקאים, ומספרים שהברמן המקומי המציא את המשקה כשנגמרה לו הספקת הג'ין והוא נאלץ לעבור להאלכוהול המקומי. המשקה נעשה לפופולארי ביותר בארה"ב לאחר מלחמת העולם השניה- כאשר היו בעיות באספקת רוב המשקאות האלכוהוליים, מלבד הרום שהמשיך להגיע באספקה סדירה ממרכז אמריקה.  היה אחד המשקאות האהובים על הסופר המינגווי (שהתגורר בקובה).
השילוב בין אלכוהול בסיס, מיץ לימון וסוכר נמצא ברבים מהקוקטיילים הקלאסיים וניתן למצא אותו גם בקוקטייל סאוור (ג'ין\ וויסקי), בקפיריניה ובמרגריטה.
עם הזמן התפתחו למשקה גרסאות המשלבות פירות ואני החלטתי לנסות להשתמש בשילוב הקלאסי של תות ובננה (שעכשיו מתקרבת סוף העונה שלהם). כדי להכניס פירות טריים למשקה (ולמרות שניתן להשתמש בבלנדר אני העדפתי להשתמש בכותש.


דקירי תות בננה
 כותשים היטב את הפירות עם שאר המרכיבים בשייקר ורק אח"כ מוסיפים את הקרח ומנערים.
התוצאה שהתקבלה היא משקה סמיך מאוד. דומה לשייק פירות אלכוהולי. למרות הסינון המובנה של השייקר עבורו משקעי פירות רבים וכנרה הייתי צריך להעביר את המשקה דרך מסננת נוספת צפופה יותר. עדיין התקבל משקה טעים ומתוק.

ותמונה אחת מלמעלה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה