סירופ רימונים הוא מרכיב חשוב שנמצא בקוקטיילים רבים. הוא משמש כממתיק אך גם כתוספת של צבע אדום\ורוד למשקאות.
לסירופ קיימות עשרות גרסאות מסחריות באיכויות שונות אך כמו במרבית הסירופים, אין סירופ טוב יותר מכזה שמכינים לבד. וכעת בדיוק מתחילה עונת הרימונים.
ניסיון ראשון:
את הנסיון הראשון עשיתי בתחילת הקיץ, כשעוד לא היו רימונים טריים וחיפשתי תחליף לסירופ התעשייתי. מכיוון שמדובר בסירופ שאפשר להכין בקלות יחסית ואין לי בו הרבה שימוש אני מכין ממנו כמויות קטנות (ואז גם לא חובה להוסיף אלכוהול- הוא יכול להשמר במקרר חודש-חודשיים מבלי להתקלקל).
1/3 כוס רכז רימונים
2/3 כוס מים
1 כוס סוכר (השתמשתי בדמררה אבל לא חובה בכלל)
מכינים מיץ רימונים ע"י ערבוב הרכז במים עד שמתקבל מיץ רימונים חמוץ מאוד ובעל צבע ורוד כהה.
את המיץ והסוכר מבשלים מבלי להגיע לרתיחה ודואגים לערבב את הסירופ עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
נתנים לסירופ להתקרר ומעבירים לבקבוק (לאחר סטריליזציה קלה של הבקבוק- שטיפה במים רותחים בתוכו ועל הפיה).
התוצאה שהתקבלה היתה סירופ חמוץ מתוק נחמד אך הצבע היה מאכזב- לא האדום הבוהק שבסירופים המסחריים אלא גוון הקרוב יותר לחום ולא מספיק חזק בכדי לצבוע קוקטיילים.
נסיון שני:
הנסיון להשתמש ברכז במקום במיץ לא עלה יפה ומכיוון שעכשיו זו עונת הרימונים הגיע הזמן לניסיון נוסף. הפעם החלטתי להוסיף גם טעמי היביסקוס- שילוב מקובל ככל הנראה.
3 רימונים גדולים (כ-1.5 כוסות מיץ)
1.5 כוס סוכר
5-8 פרחי היביסקוס מיובשים
קימים מתכונים בהם כתוב לפרוט את כל גרגרי הרימון (כן כן, יש לזה פועל בעברית !) ולבשל אותם במים לקבלת מיץ אך דרך קלה יותר היא פשוט לסחוט במסחטה רגילה (יותר קל במסחטת מלחציים אבל למי יש כאלה בבית). גם לזה יש טריק שגיליתי מאוחר מדי- מסתבר שאם משרים את חצאי הרימונים לחצי שעה במים לפני הסחיטה משתחרר יותר מיץ.
הרעיון הכללי הוא ליצור סירופ סוכר עם מיץ רימונים במקום עם מים. לא השתמשתי במתכון מסויים ולכן לא ידעתי האם למצות את ההיביסקוס במים ואת התמצית להוסיף לסירופ או פשוט לבשל הכל ביחד. בסוף בחרתי בדרך העצלנית:
מבשלים את מיץ הרימונים כמה דקות עם הפרחים בכדי למצות אותם ואז דגים אותם החוצה עם מזלג.
כעת מוסיפים את הסוכר ומערבבים את הסירופ עד להמסה מוחלטת.
נתנים לסירופ להתקרר ומעבירים לבקבוק (לאחר סטריליזציה קלה של הבקבוק- שטיפה במים רותחים בתוכו ועל הפיה).
לסירופ קיימות עשרות גרסאות מסחריות באיכויות שונות אך כמו במרבית הסירופים, אין סירופ טוב יותר מכזה שמכינים לבד. וכעת בדיוק מתחילה עונת הרימונים.
ניסיון ראשון:
את הנסיון הראשון עשיתי בתחילת הקיץ, כשעוד לא היו רימונים טריים וחיפשתי תחליף לסירופ התעשייתי. מכיוון שמדובר בסירופ שאפשר להכין בקלות יחסית ואין לי בו הרבה שימוש אני מכין ממנו כמויות קטנות (ואז גם לא חובה להוסיף אלכוהול- הוא יכול להשמר במקרר חודש-חודשיים מבלי להתקלקל).
1/3 כוס רכז רימונים
2/3 כוס מים
1 כוס סוכר (השתמשתי בדמררה אבל לא חובה בכלל)
מכינים מיץ רימונים ע"י ערבוב הרכז במים עד שמתקבל מיץ רימונים חמוץ מאוד ובעל צבע ורוד כהה.
את המיץ והסוכר מבשלים מבלי להגיע לרתיחה ודואגים לערבב את הסירופ עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
נתנים לסירופ להתקרר ומעבירים לבקבוק (לאחר סטריליזציה קלה של הבקבוק- שטיפה במים רותחים בתוכו ועל הפיה).
התוצאה שהתקבלה היתה סירופ חמוץ מתוק נחמד אך הצבע היה מאכזב- לא האדום הבוהק שבסירופים המסחריים אלא גוון הקרוב יותר לחום ולא מספיק חזק בכדי לצבוע קוקטיילים.
נסיון שני:
הנסיון להשתמש ברכז במקום במיץ לא עלה יפה ומכיוון שעכשיו זו עונת הרימונים הגיע הזמן לניסיון נוסף. הפעם החלטתי להוסיף גם טעמי היביסקוס- שילוב מקובל ככל הנראה.
3 רימונים גדולים (כ-1.5 כוסות מיץ)
1.5 כוס סוכר
5-8 פרחי היביסקוס מיובשים
קימים מתכונים בהם כתוב לפרוט את כל גרגרי הרימון (כן כן, יש לזה פועל בעברית !) ולבשל אותם במים לקבלת מיץ אך דרך קלה יותר היא פשוט לסחוט במסחטה רגילה (יותר קל במסחטת מלחציים אבל למי יש כאלה בבית). גם לזה יש טריק שגיליתי מאוחר מדי- מסתבר שאם משרים את חצאי הרימונים לחצי שעה במים לפני הסחיטה משתחרר יותר מיץ.
הרעיון הכללי הוא ליצור סירופ סוכר עם מיץ רימונים במקום עם מים. לא השתמשתי במתכון מסויים ולכן לא ידעתי האם למצות את ההיביסקוס במים ואת התמצית להוסיף לסירופ או פשוט לבשל הכל ביחד. בסוף בחרתי בדרך העצלנית:
מבשלים את מיץ הרימונים כמה דקות עם הפרחים בכדי למצות אותם ואז דגים אותם החוצה עם מזלג.
כעת מוסיפים את הסוכר ומערבבים את הסירופ עד להמסה מוחלטת.
נתנים לסירופ להתקרר ומעבירים לבקבוק (לאחר סטריליזציה קלה של הבקבוק- שטיפה במים רותחים בתוכו ועל הפיה).
התוצאה שהתקבלה הפעם היא סירופ מתוק עם טעם שמזכיר פטל או חמוציות ובצבע סגול קרוב לצבע סלק. אני די מבסוט ממה שהתקבל, נשאר רק למצא מתכון שיעשה בו שימוש ולראות האם הוא חזק מספיק בכדי להוסיף צבע למשקאות.
* כיום יש לנו זנים חדשים של רימונים וניתן להנות מהם כמעט כל החורף. הדבר האחרון שנשאר לעשות בפרויקט הזה הוא למצא מיץ שיהווה תחליף לפירות הטריים בחודשי הקיץ מבלי להוסיף טעמי לואי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה