יום שלישי, 6 בנובמבר 2012

Barbara- או: אחותו של אלכסנדר

רכיבים:
1.5 מנות וודקה
0.75 מנה קרם דה קקאו בהיר
0.75 מנה שמנת מתוקה
אבקת קקאו לקישוט


באנגלית: ברברה
קטגוריה: קלאסיים
אלכוהול מוביל: וודקה
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: מתוק, שמנת
צבע: לבן אטום


למרות שקוקטייל זה לא נקרא אלכסנדר מדובר בעוד אח למשפחה (אחות אם נדייק). המתכון לקוח מהספר קוקטיילים של מלון סבויי ולהזכירכם מדובר בתחילת שנות השלושים והוודקה עוד לא היתה מרכיב מצוי באירופה המערבית, ובאמת מדובר באחד מארבעת המתכונים היחידים בספר שמשתמשים בבסיס זה.
הקוקטייל עצמו טוב, אלגנטי וזהה לגמרי במראהו לג'ין אלכסנדר אך טעמו מתוק יותר בשל ליקר הקקאו שמורגש בקוקטייל הזה יותר מבקוקטיילים האחרים במשפחה, מהסיבה שלאלכוהול העיקרי כאן- הוודקה- אין כמעט טעם עצמי- בניגוד לגרסת הג'ין או הברנדי. הטועמים שלי אהבו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה