רכיבים:
אפשרות ראשונה:
1.5 מנות וויסקי אמריקאי (ברבן או שיפון)
0.25 מנה מיץ לימון
3 התזות סירופ אורוז'ה
3 התזות סירופ סוכר
סודה
אפשרות שניה:
1.5 מנות וויסקי אמריקאי
0.25 מנה מיץ לימון
3 התזות סירופ סוכר
3 התזות סירופ תפוז (Cordial) (בכוס)
סודה
באנגלית: ווסקי דייזי
קטגוריה: קלאסיים
אלכוהול מוביל: וויסקי
סוג כוס: מרטיני\ גבוהה
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: חמוץ מתוק
צבע: צהוב\כתום עכור
סדרת קוקטיילים קלאסית נוספת שנשכחה היא סדרת החרציות. מדובר בקוקטיילים פשוטים, סוג של קוקטייל סאוור עם סודה כאשר הממתיק משתנה בין הגרסאות השונות- לפני תחילת ההמאה ה-20 הממתיקים הנפוצים למשקה זה היו סירופ סוכר חזק (Gum), סירופ תפוזים או אורוז'ה, בעוד שלאחר תחילת המאה בנוסף לסירופ הסוכר נהיו נפוצים יותר הממתיקים- סירופ רימונים או סירופ חמוציות (דבר שכמובן השפיע על צבע המשקה והפך אותו ממשקה כתום למשקה ורוד). כמו בהרבה ממשפחות הקוקטיילים הוותיקות למשקה יש גרסאות לכמעט כל הבסיסים (הכוונה לבסיס האלכוהולי) ומיחסים לה את היותה ההשראה לקוקטייל המפורסם מרגריטה.
אני ניסיתי שתי גרסאות שונות לבסיס הוויסקי. הראשונה מהספר של הפרופ' ג'רי תומאס, מדובר בגרסה היחידה שמשתמשת בכוס מרטיני במקום בגבוהה- דבר שמשפיע על כמות הסודה במשקה ועל האסתטיות, ודווקא לטובה. בקוקטייל המתקבל טעם האורוז'ה הולך לאיבוד אך אם משנים במעט את הכמויות- מורידים את הסוכר ומשתמשים ב-5D של אורוז'ה מתקבל קוקטייל וויסקי נחמד אך לא יותר מזה
.
הגרסה השניה נלקחה מהספר Modern American Drinks וגם כאן לדעתי הסירופ (תפוזים במקרה הזה) הולך לאיבוד. העדפתי להשתמש בסירופ תפוזים כממתיק היחיד בכמות של 6D. כאשר את הגרסה הזו צריך לנער ולבנות בכוס גבוהה מלאה קרח. הגרסה הזו שונה מהקוקטייל הקודם, טעם הלימון מורגש מאוד (כנראה מועצם מהחמיצות של סירופ התפוז) ומסתדר לא רע עם הוויסקי.
נסיון להכין את הקוקטייל הנ"ל עם וויסקי שיבס נתן קוקטייל לא טוב, לדעתי הוויסקי הזה לא הסתדר טוב עם הלימון.
אפשרות ראשונה:
1.5 מנות וויסקי אמריקאי (ברבן או שיפון)
0.25 מנה מיץ לימון
3 התזות סירופ אורוז'ה
3 התזות סירופ סוכר
סודה
אפשרות שניה:
1.5 מנות וויסקי אמריקאי
0.25 מנה מיץ לימון
3 התזות סירופ סוכר
3 התזות סירופ תפוז (Cordial) (בכוס)
סודה
באנגלית: ווסקי דייזי
קטגוריה: קלאסיים
אלכוהול מוביל: וויסקי
סוג כוס: מרטיני\ גבוהה
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: חמוץ מתוק
צבע: צהוב\כתום עכור
סדרת קוקטיילים קלאסית נוספת שנשכחה היא סדרת החרציות. מדובר בקוקטיילים פשוטים, סוג של קוקטייל סאוור עם סודה כאשר הממתיק משתנה בין הגרסאות השונות- לפני תחילת ההמאה ה-20 הממתיקים הנפוצים למשקה זה היו סירופ סוכר חזק (Gum), סירופ תפוזים או אורוז'ה, בעוד שלאחר תחילת המאה בנוסף לסירופ הסוכר נהיו נפוצים יותר הממתיקים- סירופ רימונים או סירופ חמוציות (דבר שכמובן השפיע על צבע המשקה והפך אותו ממשקה כתום למשקה ורוד). כמו בהרבה ממשפחות הקוקטיילים הוותיקות למשקה יש גרסאות לכמעט כל הבסיסים (הכוונה לבסיס האלכוהולי) ומיחסים לה את היותה ההשראה לקוקטייל המפורסם מרגריטה.
אני ניסיתי שתי גרסאות שונות לבסיס הוויסקי. הראשונה מהספר של הפרופ' ג'רי תומאס, מדובר בגרסה היחידה שמשתמשת בכוס מרטיני במקום בגבוהה- דבר שמשפיע על כמות הסודה במשקה ועל האסתטיות, ודווקא לטובה. בקוקטייל המתקבל טעם האורוז'ה הולך לאיבוד אך אם משנים במעט את הכמויות- מורידים את הסוכר ומשתמשים ב-5D של אורוז'ה מתקבל קוקטייל וויסקי נחמד אך לא יותר מזה
.
הגרסה השניה נלקחה מהספר Modern American Drinks וגם כאן לדעתי הסירופ (תפוזים במקרה הזה) הולך לאיבוד. העדפתי להשתמש בסירופ תפוזים כממתיק היחיד בכמות של 6D. כאשר את הגרסה הזו צריך לנער ולבנות בכוס גבוהה מלאה קרח. הגרסה הזו שונה מהקוקטייל הקודם, טעם הלימון מורגש מאוד (כנראה מועצם מהחמיצות של סירופ התפוז) ומסתדר לא רע עם הוויסקי.
נסיון להכין את הקוקטייל הנ"ל עם וויסקי שיבס נתן קוקטייל לא טוב, לדעתי הוויסקי הזה לא הסתדר טוב עם הלימון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה