יום חמישי, 3 במאי 2012

Bronx-או: חמשת הרבעים- חלק שני

2 מנות ג'ין לונדוני יבש (Beefeater)
0.5 מנה וורמוט מתוק (Cinzano Blanco)
0.5 מנה וורמוט יבש (Martini Extra Dry)
1 מנה מיץ תפוזים
תלתל תפוז לקישוט

באנגלית: ברונקס
קטגוריה: קוקטלים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ערבוב וסינון
טעם עיקרי: מתוק\מר
צבע: כתום

חלק מסדרת משקאות על שם רובעים בעיר ניו-יורק.
הקוקטייל הופיע לראשונה בספר מתכוני קוקטיילים מ-1908 אך כנראה הופק כבר קודם לכן ובזמן הופעתו בספר כבר היה קוקטייל מפורסם. זהו בעצם גרסה מתוקה יותר ובטעם תפוז של הקוקטייל הקלאסי- מרטיני.

לטעמי הקוקטייל לא היה יותר מ'בסדר' והוא מאוד דומה, אך קצת פחות טוב מה-Orang Blossom. יכול להיות שגם כאן כמו במרטיני הבעיה היתה השימוש בג'ין של ביפיטר שלטעמי יבש מדי.

בקשר לשמות הקוקטיילים צריך להעיר שהם לא נוצרו על ידי אותם אנשים ולא היתה כוונה מכוונת לקשר מאחרי השמות, פשוט באותה תקופת זמן של סוף המאה ה-19 התפתחו בבארים של ניו-יורק משקאות שונים בשמות הרבעים. הברונקס והמנהטן נשארו פופולארים ומוכרים עד ימינו וכדי למצא את מתכוני הקוקטיילים האחרים נדרש קצת יותר מאמץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה