יום שני, 13 באוגוסט 2012

Americano- או: האנגלי ששתה משקה איטלקי בעל שם אמריקאי

רכיבים:
1 מנה קמפארי
1 מנה וורמוט אדום (Martini Rosso)
סודה לפי הטעם
פלח תפוז\ לימון לקישוט.

באנגלית: אמריקנו
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים
אלכוהול מוביל: קמפארי
סוג כוס: גבוהה
דרך הכנה: בניה על קרח
טעם עיקרי: מר
צבע: אדום

מקורו של הקוקטייל באיטליה בסביבות 1860 שם הוא נקרא מילאנו- טורינו על שם מקום מוצאם של המרכיבים- הקמפארי ממילאנו והוורמוט האיטלקי מטורינו. ישנה אגדה שהשם שונה לאמריקנו בתחילת המאה העשרים משום שזה היה משקה פופולארי ביותר על התיירים האמריקאים שהגיעו לאיטליה. לא מצאתי את המתכון בספר הקוקטיילים של מלון סבויי כך שאני מניח שהוא לא היה פופולארי בארה"ב אותה מידה אך בספרו הראשון של פלמינג בו הופיע דמותו של ג'ימס בונד- קזינו רויאל מ-1953 בונד מזמין אמריקנו במקום את המרטיני הרגיל שלו.
בכל מקרה מדובר במשקה מר אך מרענן שמתאים לחודשי הקיץ החמים. כמי שמאוד אוהב לשתות קמפארי עם סודה אני מחבב מאוד את הקוקטייל והמתיקות הרמוזה של הוורמוט והריח מקליפת ההדרים המתאימה למשקה מאוד.
הערה: בחודשים חמים כמו שיש אצלנו כדאי להחזיק את כל המרכיבים בקירור לפני הגשה אחרת למשקה לוקח זמן רב להתקרר. 

2 תגובות: